Sportsfiske i Brufoss

Brufossfisket organiserer grunneiere på begge sider av elva på de øverste 12 kilometerne av den lakseførende del av Numedalslågen.
Kjøp fiskekort på nett

Sportsfiske for folk flest

Her har vi lang tradisjon for å tilby et godt tilrettelagt og rimelig sportsfiske for allmennheten. Vårt mål er også å legge forholdene til rette for at andre enn fiskerne skal kunne oppleve naturen og dyrelivet langs elvebredden.

Noen av de beste fluefiskestrekningene i Lågen

Brufossområdet omfatter noen av de beste fluefiskestrekningene i Lågen. På enkelte steder og ved spesiell vannføring kan det være en fordel å bruke vadeutstyr. Vi har også en egen fiskeplass som er tilrettelagt for funksjonshemmede ved Lindsverklegga.

Relativ stabil vannføring gjennom mesteparten av sesongen

Fiskemulighetene varierer noe på de forskjellige plassene ettersom vannføringen endrer seg. Numedalslågen er et stort vassdrag med relativt stabil vannføring gjennom mesteparten av sesongen, men påvirkes noe av snøsmelting, nedbør og kraftproduksjon. Vannføring i området 40–140 m³/s regnes som akseptabelt, litt avhengig av hvilke redskapstyper som brukes. Numedalslågen er en «varm» elv som sjelden gir noe særlig bett før ved 10-12 grader C.